Sluiten

Starters International Business (SIB)

Wilt u (als MKB-onderneming of zelfstandigen) uw bedrijf (verder) positioneren op een buitenlandse markt, maar heeft u hierbij fiscale of juridische ondersteuning nodig? Met de faciliteit Starters International Business (SIB) wordt de stap naar de buitenlandse markt ondersteund. 

Ondernemers met internationale ambitie en interesse in buitenlandse markten kunnen een voucher aanvragen voor:

- Individuele coaching: Deze voucher is zes maanden geldig. U kiest zelf met welke adviseur u wilt samenwerken. Gezamenlijk onderzoekt u de mogelijkheden en risico’s in het buitenland, waarbij naar een concreet actieplan wordt toegewerkt.

- Collectieve activiteit (missievoucher): Deze voucher is bestemd voor deelnemers aan een meerdaagse uitgaande handelsmissie of collectieve beursinzending en vergoedt (een deel van) de daarmee gemoeide deelnemersbijdrage.

- Kennisverwerving: Hiermee kunt u externe expertise inhuren. De Kennisvoucher wordt verstrekt voor activiteiten die betrekking hebben op:

·         specifieke marktinformatie;

·         het selecteren van lokale partners;

·         de strategie op het gebied van marktentree en/of -groei, wet- en regelgeving;

·         juridisch advies;

·         fiscaal advies.

U kunt bijvoorbeeld een kennisvoucher aanvragen voor:

·         beoordeling van bestaande contracten of het opstellen van nieuwe contracten;

·         gebruik van algemene voorwaarden bij exporttransacties;

·         registratie van een merk;

·         advies over belastingtarieven en dubbele belastingheffing;

·         opzetten van een buitenlandse entiteit;

·         andere juridische of fiscale kennis gericht op duurzame internationalisering.

- Individuele beursdeelname: indien u deel wilt nemen aan een buitenlandse vakbeurs en aldaar met een stand aanwezig wilt zijn, dan komen de kosten voor de standhuur en standopbouw in aanmerking voor subsidiĆ«ring via een voucher. U kunt op deze manier 50% van de kosten betaald krijgen tot een maximum van € 2.500. 

- Voucher marktentree: Indien u een buitenlandse markt op het oog heeft die u zou willen betreden en u graag begeleiding zou willen krijgen bij het benaderen van deze markt, dan kunt u met de voucher marktentree 50% van de kosten van een extern adviseur gesubsidieerd krijgen. Het maximale subsidiebedrag bedraagt € 2.500.

- Kickstartvoucher: bedrijven die al actief zijn in het buitenland en waarvan de buitenlandse activiteiten geraakt zijn door de coronacrisis, komen in aanmerking voor de kickstartvoucher. Een extern adviseur kan u helpen met het zoeken naar een oplossing door o.a. het opstellen van een nieuw internationaal, het onderzoeken van nieuwe verdienmodellen en het verbeteren van internationale processen. Via de kickstartvoucher kunt u 80% van de kosten van een extern adviseur gesubsidieerd krijgen met een maximum subsidie van € 2.500.

Brexit-vouchers: Met de Brexit-voucher kunt u een extern deskundige inhuren die u advies geeft over alternatieve markten en de gevolgen van Brexit voor uw onderneming. 

Voorwaarden

·         U heeft een mkb-bedrijf;

·         Uw bedrijf is gevestigd in Nederland;

·         U gebruikt de voucher voor de inhuur van een jurist, fiscalist of belastingadviseur;

·         U geeft bij de aanvraag aan wie de adviseur is en welke activiteiten deze deskundige zal uitvoeren;

·         Per mkb-onderneming wordt slechts 1 voucher verstrekt;

·         De voucher is 6 maanden geldig; 

De externe deskundige die u inhuurt, moet voldoen aan de volgende eisen:

-    de deskundige werkt bij een adviesonderneming met juridische en/of fiscale kennis met minimaal 5 werknemers,

-    de deskundige heeft meer dan 5 jaar ervaring op het gebied van adviseren over juridische en/of fiscale vraagstukken op het gebied van internationaal ondernemen,

-    de deskundige beschikt over ten minste hbo werk- en denkniveau.

Waarde kennis- en Brexit-voucher:

Met de voucher kunt u een vergoeding krijgen van 50% van de kosten. Tot maximaal € 2.500 exclusief btw. Dit is vergelijkbaar met ongeveer 40 adviesuren.

Neem voor meer informatie contact op met Prosuma: 040 – 235 01 61 of info@prosuma.nl